Een Oudhollandse Schuur, nieuw!

In Naaldwijk bij de dierenkliniek hebben we het bestekhout voor een oudhollandse schuur gemaakt. Dakhout van brede douglasplanken 22*200 mm kopmaat en buitenbekleding van tot aquawood verduurzaamd Hollands grenenhout. Planken van 30 cm breed waarin een sponinng en de binnenzijde geschaafd. Alles op een zwaar douglasframe.

De buitenzijde blijft ongeschaafd en wordt zoals bij oude Hollandse schuren hoort zwart geverfd. Niet meer zwart geteerd, want dat mag niet meer. Daarom is het hout eerst tot duurzaamheidsgraad 1 gemodificeerd volgens de methode van Aquawoodterug naar de site

Stap 1 het opzetten van het de gebinten

Dan kunnen we het dakbeschot van douglasplanken afleveren.

Het dakbeschot is aangebracht en wordt geschouwd.

Op het dakbeschot komen de isolatie en sheets en dan de panlatten.

Dan worden de potdekselplanken van zwaar gemodificeerd grenen afgeleverd.

De binnenzijde is prachtig geschaafd met een sponning. Helaas wordt al dit moois achter isolatie en dampwerende doeken weggewerkt.

De buitenzijde wordt traditioneel zwart gemaakt. Nu niet meer met teer, want dat is verboden, maar met zwarte ecoleum.

Omdat de ramen nog niet zijn afgewerkt even een inkijkje op de wandconstructie.

Het lijkt landelijk, maar een overzichtsfoto toont dat het een monument in een stadse omgeving betreft.

De  historische boerderij, hoeve Cruysbrouck, stamt uit de 19e eeuw. Vroeger was dit een domein van de Oranjes. Op de zuilen aan het begin van de oprijlaan zitten  nog familiewapens.


Flint creatieve communicatie , dierenkliniek 't Westland , dierenkliniek het Westland, tandarts Kieviet , tandarts Knotnerus

 terug naar de site

 NJN