Ernie Damen,
Timmerman Meubelmaker
 
.                                       Ernie Damen Adres : War 5 8802 PH Franeker telefoon: 051 7394967 mail: erniedamen@gmail.com

Ernie Damen  is geboren tussen het hout..  

Ernie is senior, maar denkt er geen moment over om te stoppen. Met hout werken is een kunst en kunstenaars stoppen ook nooit.
Ernie groeide op in de houtzagerij van zijn vader. Met de paplepel is hem het gevoel voor hout ingegeven. Van stammen vers gekapt Hollands hout tot mooi gezaagde planken en balken en alles wat daarvan kan worden gemaakt. Dat hout weerbarstig is vol spanning en onregelmatigheden. Hoe hout werkt en hoe er mee te werken is dat zit diep in Ernie's ruggenmerg. Na een carriëre als filmmaker heeft hij de vormgeving in hout weer met passie opgepakt. Een mooie relaxruimte, een houten schuur, een moderne of een klassieke tafel.
Wat Ernie zijn hersenen bedenken kunnen zijn handen maken..

Echt hout, benadruk ik altijd, heeft karakter. Puur hout  is onmisbaar voor een sfeervolle natuurlijk uitstraling van gebouwen, boten en interieurs. Echt hout is geen gemalen pulp, karakterloos bijeengeplakt met stijfsel en lijm. Dergelijke producten worden door de industrie massaal uitgespuugd voor de onbekwame handwerksman.

Ernie is een houtmeester. Hout hoeft voor hem helemaal niet foutvrij of recht-nervig te zijn. De spanning in het hout moet passend zijn voor constructie.  Ernie regiseert als voormalig filmproducent het hout met kennis zorgvuldig op zijn eigenschappen en toepassingen. Daardoor kan hij het perfect verwerken, toegesneden op de beoogde sfeer, het lijnenspel of de krachtenverdeling. Elk stuk hout is perfect voor een speciale toepassing.

 Fijn meubelmakerswerk met authentieke meubelmakers technieken.
Waar veel meubelmakers zijn overgestapt op grove meubels in semi moderne stijl, van steigerplanken of sloophout, beheerst Ernie Damen nog het oude ambacht. Hij schuwt modern niet, maar maakt het liefst meubilair in klassiek design met klassieke meubelmakers technieken.  Ernie is daarom de timmerman voor moeilijker restauratieklussen.

 

 

 

 

 

 

 
              onderstaande klassieke tafel in prachtig levend ieperenhout is nog te koop.
 .
              

 

 

               

Vermeer zou het geschilderd willen hebben.

 

 

Onder één van de mooiste projecten van Damen. raamluiken / shutters voor een prstigeus Engels landhuis

 

upstairs the shutters are made of the lighter colored tulipwood and cherry

And his lovely wife made for the same house this and other marvellous paintings